Nybildad grupp i Pajala efterlyser fler

IMG_9150

Delar av samordningsgruppen i Pajala samlade i gamla Tingshuset, i ABFs lokaler den 27 januari 2014. Från vänster: Elisabet Perttu, Henry Enbuska, Jenny Eriksson, Lena Wennberg (sammankallande), Anneli Svarvare och Mervi Kostet. I samordningsgruppen ingår de markerade med fet stil.
På bilden saknas några ytterligare, kontaktuppgifter till hela gruppen här.
Foto Urpo Taskinen.

Ett snabbt besök, mindre än två timmar blev det, av Urpo Taskinen i Pajala och så var Pajalas samordningsgrupp bildad. Vid bildandet endast idel kvinnor som kom med i gruppen. Den första frågan, i denna kommun där man för ett antal år sedan blev rikskända för den låga andelen kvinnor i befolkningen och som sedan ledde till de omdebatterade kvinnobussningarna till Römppäviikko var, ”Var är männen?”. Efterlysningen av ytterligare personer till samordningsgruppen är härmed ute!
Gruppen efterlyser givetvis idéer från alla i Pajala om vad som ska hända under Framtidsveckan. Speciellt från de boende ute i Pajalas många byar. Ta kontakt med gruppen och kom med i arbetet.
Gruppen har en e-postadress som är pajala@framtidsveckan.nu och dessutom finns Facebook gruppen ”Ekosam i Pajala”, ett samtalsforum för alla som vill diskutera hur Pajala kommun blir ekologiskt hållbart.